Τα Νέα Μας

Κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα

Κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα
Εδώ και αρκετούς μήνες, ο κλάδος μας βρίσκεται υπό πίεση, αντιμέτωπος με σοβαρές ελλείψεις, ιστορικά υψηλές τιμές και συνεχείς καθυστερήσεις παραδόσεων από τους παραγωγούς των πρώτων υλών σε παγκόσμια κλίμακα. Ένας συνδυασμός παραμέτρων αναφέρεται ότι οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση που επηρεάζει τόσο τις πρώτες, όσο και τις βοηθητικές ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή εύκαμπτης συσκευασίας.

X-CYCLE PE | Πιστοποίηση Ανακυκλωσιμότητας

X-CYCLE PE | Πιστοποίηση Ανακυκλωσιμότητας
Ο οργανισμός OPRL στην Αγγλία πρόσφατα πιστοποίησε την ανακυκλωσιμότητα των υλικών X-CYCLE PE που παράγουμε. Η υπηρεσία πιστοποίησης, που παρέχει ο OPRL αποκλειστικά στα μέλη του, περιλαμβάνει μια ενδελεχή αξιολόγηση της συσκευασίας ως προς τη δυνατότητα ανακύκλωσής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Food Contact Materials | Legislation update

Food Contact Materials | Legislation update
15TH AMENDMENT OF REGULATION No.10/2011

The 15th amendment of Regulation no.10/2011 has entered into force. The amendment adds new substances to the positive list in Annex I, in addition to introducing several substantive changes to the Plastics Regulation.

In accordance with the transitional provision, plastic materials and articles that were placed on the EU market before March 23, 2021, and that comply with the Plastics Regulation as applicable before the entry into force of this amendment may continue to be placed on the EU market until September 23, 2022 and remain on the market until the exhaustion of stocks.

A bold €20M investment plan

A bold €20M investment plan
2020 was a year like no other that challenged us all in a variety of ways. COVID-19 has changed the world as we know it, the way we work and communicate, but the past months have also proven that we can work together efficiently, to accomplish successful projects even under the most demanding circumstances. Amid this period of unprecedented complexity and change, Hatzopoulos S.A. has stayed true to its ingrained philosophy for the continuous improvement of the products and services it provides to its partners. For this reason, we committed to a bold €20M plan of a series of strategic investments in new facilities, machinery and state-of-the-art equipment, to be implemented by the end of 2022.

Βραβείο Συσκευασίας Worldstar 2021

Βραβείο Συσκευασίας Worldstar 2021
Οι ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας που αναπτύξαμε για την εταιρία Lincoln & York στην Αγγλία βραβεύτηκαν με το βραβείο WorldStar 2021!

Τα υλικά που σχεδιάσαμε για αυτή τη νέα σειρά καφέ έχουν ιδιότητες υψηλού φραγμού για να συντηρούν τον καφέ φρέσκο και η δομή συσκευασίας είναι κατάλληλη για ανακύκλωση μέσω του ρεύματος ανακύκλωσης πολυαιθυλενίου στην Αγγλία. Έχοντας ήδη διακριθεί στην Ελλάδα με το χρυσό βραβείο στα Packaging Awards 2020, αυτή η σειρά τώρα κερδίζει και διεθνή αναγνώριση στο υψηλότατο επίπεδο!

Οδηγός Ανακυκλώσιμης Συσκευασίας

Οδηγός Ανακυκλώσιμης Συσκευασίας

Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τον Οδηγό Ανακυκλώσιμης Εύκαμπτης Συσκευασίας!


Συνοψίζοντας όλη τη γνώση γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης των πλαστικών, το Εγχειρίδιο αυτό είναι ένας πρακτικός οδηγός για κάθε στέλεχος επιχείρησης που ασχολείται με τη Συσκευασία Προϊόντος και τον (επανα)σχεδιασμό της για ανακύκλωση.

SILVER "Packaging Award", 2020

SILVER "Packaging Award", 2020
Στις αρχές του 2020, η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. συνεργάστηκε με την HEMA για την κυκλοφορία της νέας, βιώσιμης συσκευασίας της για καφέ. Σύμφωνα και με το όραμα της εταιρίας, αναλάβαμε την πρόκληση να επανασχεδιάσουμε την παραδοσιακή δομή του υλικού συσκευασίας που χρησιμοποιούσε η HEMA, ούτως ώστε να είναι πλέον κατάλληλο για ανακύκλωση και τα νέα πακέτα να είναι διαθέσιμα στα ράφια της μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

GOLD "Packaging Award", 2020

GOLD "Packaging Award", 2020
Στην Χατζόπουλος Α.Ε. είμαστε προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας μας, καθώς και των συνεργατών μας. Την περσινή χρονιά, παρουσιάσαμε την καινοτομία X-CYCLE: τη νέα μας σειρά ανακυκλώσιμων λύσεων συσκευασίας για μια κυκλική οικονομία. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε φέρει πλέον αυτήν την τεχνολογία και στην αγορά, διαθέτοντας μια πλήρη σειρά ανακυκλώσιμων συσκευασιών για καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με την τοπική εταιρία επεξεργασίας καφέ "Lincoln & York". Οι συγκεκριμένες λύσεις συσκευασίας με βάση το πολυαιθυλένιο, που αναπτύξαμε για τη L&Y, κέρδισαν φέτος και το χρυσό βραβείο στα "Packaging Awards 2020".

Πιστοποίηση FlexoExpert

Πιστοποίηση FlexoExpert
Ως διεθνής προμηθευτής εκτυπωμένων φιλμ φλεξογραφίας, με ενσωματωμένο τμήμα pre-press και κατασκευής κλισέ στις εγκαταστάσεις μας, αποφασίσαμε πέρυσι να συμμετάσχουμε στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης FlexoExpert και να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε συνεπή, υψηλής ποιότητας φλεξογραφία, σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία.

CEFLEX | Οδηγίες και συστάσεις

CEFLEX | Οδηγίες και συστάσεις
Η εύκαμπτη συσκευασία είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου κόσμου. Αποτελούμενη κυρίως από πλαστικά φιλμ, βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα φτάνουν στους καταναλωτές ασφαλή και φρέσκα, διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά, τη γεύση και την ποιότητά τους. Όντας πολύ ελαφριά και λεπτά, τα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς, μειώνουν τα απόβλητα των αγαθών που προστατεύουν και συνήθως χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο υλικό από τους άλλους τύπους συσκευασίας.

Η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων στο περιβάλλον, με χρήση όσο το δυνατόν πιο ελαφριάς και λεπτής συσκευασίας αποτελεί κλειδί για μια κυκλική οικονομία. Αλλά ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι και ο σχεδιασμός της συσκευασίας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να απορρίπτεται σωστά, να συλλέγεται και να ταξινομείται αποτελεσματικά σε κατάλληλα κανάλια ανακύκλωσης και αργότερα να χρησιμοποιείται ξανά ως "νέα πρώτη ύλη".
To Top