X-CYCLE: Ανακυκλώσιμες συσκευασίες
⇦ Πίσω στα νέα

X-CYCLE: Ανακυκλώσιμες συσκευασίες

X-CYCLE: η νέα γενιά ανακυκλώσιμων λύσεων συσκευασίας
_____


Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα πλαστικά στην κυκλική οικονομία, που αναπτύχθηκε για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά είδη σχεδιάζονται, παράγονται, χρησιμοποιούνται και ανακυκλώνονται, θέτει ένα σαφή στόχο: όλες οι πλαστικές συσκευασίες πρέπει να είναι ανακυκλώσιμες έως το 2030. Ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι παραγωγοί υλικών συσκευασίας προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Επιπλέον, η παγκόσμια ανησυχία για τη ρύπανση από τα πλαστικά αυξάνεται διαρκώς, ενώ οι καταναλωτές απαιτούν από τη βιομηχανία συσκευασίας να αναλάβει δράση.

Η εταιρία μας καινοτομεί με αφοσίωση, για να βελτιώνει διαρκώς το σχεδιασμό των προτεινόμενων υλικών συσκευασίας, ώστε να είναι ολοένα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συμφωνία με τις απαιτήσεις που θέτουν τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και οι πελάτες μας παγκοσμίως, έχουμε αναπτύξει τη νέα σειρά ανακυκλώσιμων υλικών: X-CYCLE. Παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την επόμενη γενιά λύσεων εύκαμπτης συσκευασίας προς μια κυκλική οικονομία.Η νέα σειρά X-Cycle περιλαμβανει τρεις κύριες κατηγορίες υλικών: X-Cycle PP, X-Cycle Poly & X-Cycle PE. Σχεδιασμένα για μια πραγματικά κυκλική οικονομία, τα νέα υλικά που προτείνουμε ενσωματώνουν τις οδηγίες για την παραγωγή υλικών προς ανακύκλωση μέσω των διαθέσιμων καναλιών ανακύκλωσης εντός Ευρώπης.

Η εύκαμπτη συσκευασία είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη επιλογή όσον αφορά τη μέγιστη προστασία των προϊόντων, τη μείωση των τροφίμων που καταλήγουν στα απορρίματα, την ευκολία των καταναλωτών και την αειφορία. Ωστόσο, σήμερα, οι περισσότερες πολυστρωματικές δομές υλικών που παρέχουν ένα ευρύ φάσμα προστατευτικών και λειτουργικών ιδιοτήτων στη συσκευασία δεν μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω των διαθέσιμων υποδομών ανακύκλωσης. Υλικά που παρέχουν ιδιότητες υψηλού φραγμού (όπως αυτές που φέρουν τα φιλμ αλουμινίου ή ΡΕΤ), όταν συνδυάζονται με πολυολεφίνες, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν μαζί. Η σειρά X-Cycle σχεδιάστηκε για να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό.

________________________

Οι δύο πρώτες κατηγορίες αυτής της σειράς, X-Cycle PP και X-Cycle Poly, ήταν οι πρώτες που παρουσιάσαμε ευρέως. Είναι οι πλήρως ανακυκλώσιμες λύσεις που συνδυάζουν υψηλές προστατευτικές ιδιότητες, υψηλή παραγωγικότητα, εξαιρετική εκτύπωση και πολλαπλές πρόσθετες λειτουργίες της συσκευασίας. Χάρη στην τεχνολογία υψηλού φραγμού τους τα νέα υλικά είναι κατάλληλα για συσκευασία μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων όπως καφέδες, ξηρούς καρπούς, σνακ κλπ..

Τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τη νέα σειρά προϊόντων X-Cycle PP & X-Cycle Poly συνοψίζονται ως εξής:

Σχεδιασμός για Ανακύκλωση
  • Υλικά κατάλληλα για ανακύκλωση μέσω των διαθέσιμων καναλιών ανακύκλωσης ΡΡ και Mixed Polyolefins στην Ευρώπη

Ιδιότητες υψηλού φραγμού
  • Αντικατάσταση μη ανακυκλώσιμων υλικών με ελαφρύτερες και ανακυκλώσιμες εναλλακτικές λύσεις ακόμη και διατηρώντας το ίδιο πάχος στη συνολική δομή

Εξαιρετική εμφάνιση στο ράφι
  • Καταλληλότητα για εκτύπωση υψηλής ποιότητας σε φλεξογραφία και βαθυτυπία
  • Προαιρετική διαφάνεια υλικού για να είναι ορατό το συσκευαζόμενο προϊόν
  • Ακαμψία πακέτου
  • Προαιρετική λευκή εσωτερική όψη της συσκευασίας

Λειτουργίες συσκευασίας
  • Άψογες ιδιότητες συγκόλλησης με τις διαθέσιμες τεχνολογίες συσκευασίας
  • Υψηλή παραγωγικότητα σε μηχανές υψηλής ταχύτητας
  • Προαιρετική δυνατότητα ενσωμάτωσης τεχνολογίας για εύκολο άνοιγμα πακέτου
  • Συμβατότητα με διαθέσιμα zipper και βαλβίδες

________________________

Και τα δύο παραπάνω υλικά έχουν περάσει επιτυχημένα μια σειρά δοκιμών στους πελάτες μας. Είμαστε πλέον έτοιμοι να προτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε μεγαλύτερη κλίμακα, ανταποκρινόμενοι στις εξατομικευμένες απαιτήσεις των πελατών μας για λύσεις έτοιμες για ανακύκλωση.

Στην Α.Χατζόπουλος Α.Ε. δεσμευόμαστε να στηρίζουμε τους πελάτες μας στην επίτευξη των στόχων τους. Η εκτεταμένη έρευνα και οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην επίτευξη μιας πραγματικά κυκλικής οικονομίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ξεκινήσαμε την καινοτόμο σειρά ανακυκλώσιμων υλικών X-CYCLE, που κάνουν πραγματικότητα την προσέγγισή μας προς την αειφόρο ανάπτυξη.

Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την παραγωγή βιώσιμης συσκευασίας, είμαστε στη διαδικασία επέκτασης του χαρτοφυλακίου μας με επιπλέον ανακυκλώσιμες λύσεις της σειράς X-Cycle PE, για την οποία θα υπάρξουν μελλοντικές ανακοινώσεις. Μείνετε συντονισμένοι!

________________________

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη σειρά X-CYCLE επικοινωνήστε με:

Λευκή Προύντζου
Marketing & Communications Manager
prountzou@hatzopoulos.gr