14ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"
⇦ Πίσω στα νέα

14ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Περισσότεροι από 120 εργαζόμενοί μας με τα μέλη της οικογένειάς τους συμμετείχαν φέτος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μεγάλος Αλέξανδρος" για να τρέξουν για καλό σκοπό! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14.04.2019 συγκεντρώνοντας συνολικά 16.800 δρομείς σε αυτό το ετήσιο αθλητικό γεγονός της πόλης μας με ιστορική και πολιτιστική σημασία. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, ιδιαίτερα φέτος, καθώς έτρεξαν για να στηρίξουν τον οργανισμό "Χαμόγελο του Παιδιού!

_ _ _ _ _ _ _

Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου διοργανώνονται χιλιάδες μαραθώνιοι, κάνοντάς το άθλημα αυτό το πιο δημοφιλές με τους περισσότερους συμμετέχοντες στον κόσμο. Ο Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος", μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Μαραθωνίων (AIMS), αναφέρεται στη διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη.

Αυτός ο Διεθνής Μαραθώνιος, ο οποίος συμβολίζει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της ανθρωπότητας δεν είναι μόνο ένα σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός. Είναι ένα μονοπάτι στην ιστορία και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και διασχίζει μέσα σε 42 χλμ. πάνω από 2.500 χρόνια μακεδονικής ιστορίας και ελληνισμού.

Φέτος, 16.800 δρομείς, ηλικίας 9-85 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, να κερδίσουν το χειροκρότημα και να στείλουν ένα μήνυμα υγείας και αθλητισμού, μέσα από ένα γεγονός που έχει επίσης κοινωνικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοί μας αγκάλιασαν για άλλη μια φορά αυτό το σημαντικό γεγονός της πόλης, μαζί με τις οικογένειές τους, δείχνοντας πνεύμα Ανθρωπιάς! Η φετινή συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή για εμάς, καθώς τρέξαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες του!Είναι χαρά μας να τρέχουμε για Καλό Σκοπό!