Με το βλέμμα στην ποιότητα
⇦ Πίσω στα νέα

Με το βλέμμα στην ποιότητα

Αναβάθμιση Εξοπλισμού Φλεξογραφίας

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. επένδυσε σε συστηματική αναβάθμιση του εξοπλισμού εκτύπωσης και κατασκευής κλισέ φλεξογραφίας, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Μεταξύ άλλων, στις εγκαταστάσεις μας προστέθηκαν μια υπερσύγχρονη μηχανή εκτύπωσης 10 χρωμάτων, ένα προηγμένο σύστημα εγχάραξης και φωτισμού UV LED φωτοπολυμερικών πλακών, ένα προηγμένο σύστημα ταυτόχρονου φωτισμού δυο όψεων με τεχνολογία UV LED και μια νέα μονάδα καθαρισμού των κλισέ..

Μια από τις πλέον καίριες επενδύσεις μας στη φλεξογραφία είναι το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου ποιότητας των κλισέ Sibress FlexoControl 3D Plus, ένα όργανο ακριβείας για τη μέτρηση και την ανάλυση όλων των βασικών παραμέτρων των φλεξογραφικών πλακών.


Τεχνολογία Αιχμής για Υψηλή Ποιότητα

Το σύστημα FlexoControl 3D plus είναι η μόνη συσκευή μέτρησης στον κόσμο που απεικονίζει ταυτόχρονα και την επιφάνεια των κουκκίδων της φλεξογραφίας, αλλά και τη μορφολογία και τη βάση τους σε τρισδιάστατη μορφή. Δύο κάμερες καταγράφουν συγχρόνως την επιφάνεια και την πλάγια όψη των κουκίδων σε υψηλή ευκρίνεια, ούτως ώστε όλες οι κρίσιμες παράμετροι του κάθε κλισέ να αναλύονται και να αξιολογούνται με ακρίβεια, χάρη στο ειδικό λογισμικό Versatile@flex.

«Το FlexoControl 3D Plus επιτρέπει τη μέτρηση της ανάλυσης και την καταγραφή του ποσοστού, της διαμέτρου και της περιμέτρου της κάθε κουκκίδας με απόλυτη ακρίβεια», αναφέρει η Αιμιλία Βεντούρη, Flexo Prepress Supervisor της εταιρίας. «Λόγω του ότι οι κουκκίδες απεικονίζονται τρισδιάστατα και από πλευρική λήψη, μπορούμε επίσης να μετρήσουμε το ανάγλυφο της πλάκας, δημιουργώντας μια καμπύλη συμβατότητας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εκτιμήσουμε και την απόδοση του κάθε κλισέ σε σχέση με την καμπύλη που χρησιμοποιήθηκε στην επεξεργασία της μακέτας."

Η μέτρηση και η καταγραφή όλων αυτών των παραμέτρων έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ λεπτομερής έλεγχος του κάθε κλισέ, έτσι ώστε να επιτευχθεί και η υψηλότερη δυνατή ποιότητα εκτύπωσης φλεξογραφίας.


Η επένδυση αυτή συνάδει με τη φιλοσοφία της εταιρίας μας για σταθερή, υψηλή ποιότητα σε κάθε βήμα της παραγωγικής μας διαδικασίας και υποστηρίζει περαιτέρω τη δέσμευσή της να προσφέρει εξαιρετικές λύσεις εύκαμπτης συσκευασίας στους πελάτες της.