Εταιρικό προφίλ


Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων εύκαμπτης συσκευασίας για τις βιομηχανίες τροφίμων & ποτών, καλλυντικών, χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι μια από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ευρώπη με 400 εργαζόμενους. Το 2020 ο τζίρος της Α. Χατζόπουλος Α.Ε. άγγιξε τα 91εκ.€ και οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 73% των συνολικών της πωλήσεων. Μέσω ενός άρτια οργανωμένου δικτύου, συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής σε 30 χώρες που βασίζονται στην τεχνική μας εξειδίκευση και την απαράμιλλη υποστήριξη που παρέχουμε στους πελάτες μας.

Η εταιρική μας φιλοσοφία βασίζεται στην παροχή άριστων λύσεων συσκευασίας που ξεπερνούν τις προσδοκίες και τη σύναψη συνεργασιών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η συνεχώς εξελικτική πορεία μας είναι αποτέλεσμα σειράς επενδύσεων σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, έμφασης στην έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων συσκευασίας και στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού μας, που αποτελεί και το πιο πολύτιμό μας κεφάλαιο.

_ _ _ _

Οι πρακτικές της Α. Χατζόπουλος Α.Ε. ως προς την υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων είναι υψίστης σημασίας, όπως αποδεικνύουν και οι πιστοποιήσεις μας κατά τα πρότυπα ISO 9001:2015 και BRC/IoP. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για τη μείωση των εκπομπών μας προς το περιβάλλον, με την εγκατάσταση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας για την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των διαλυτών μας και εφαρμόζουμε συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προγράμματα και διαδικασίες σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2015.

Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. είναι πρωτοπόρος σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συμμετέχει στο πρόγραμμα SEDEX (Social Ethical Data Exchange), για τη δημοσίευση στοιχείων σχετικών με τις συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής στα εργοστάσια της και με τις πολιτικές που ακολουθεί απέναντι στο περιβάλλον. Για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε λαμβάνουμε σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια τη διάκριση Gold από τον EcoVadis που μας κατατάσσει μεταξύ του κορυφαίου 3% των προμηθευτών που αξιολογούνται από τον οργανισμό. Η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει ο EcoVadis αξιολογεί την απόδοση των εταιριών στις παρακάτω κατηγορίες: Environment, Labour Practices, Fair Business Practices και Sustainable Procurement.